Naslovna


Odsjek za hrvatski jezik i književnost

Naslovna

Voditeljica Odsjeka za hrvatski jezik i književnost

izv. prof. dr. sc. Milica Lukić

Obavijest o ispitima kod doc. dr. sc. Dubravke Brunčić

Datum objave: 23.08.2016.


Raspored održavanja ispita u ponedjeljak, 29.8.2016.

 

pisani kolokviji, u 8.30

usmeni ispit, u 10 sati

Konzultacije kod dr. sc. Ane Mikić Čolić

Datum objave: 18.08.2016.


Dr. sc. Ana Mikić Čolić održat će konzultacije 26. kolovoza 2016. od 9,30 do 11 sati (petak) umjesto 29. kolovoza 2016. (ponedjeljak).

IZMIJENJENI JESENSKI ISPITNI ROKOVI KOD DOC. DR. SC. SANJE JUKIĆ

Datum objave: 18.08.2016.


Jesenski ispitni rokovi kod doc. dr. sc. Sanje Jukić, umjesto 29.8. i 12.9., održat će se

31. 8. u 10 sati

14. 9. u 10 sati.

 

Osječki ogranak dobitnik Zlatne povelje Matice hrvatske za knjigu "Divanimo, dakle postojimo"

Datum objave: 26.07.2016.


Na Glavnoj skupštini Matice hrvatske u Sinju, 18. lipnja 2016. godine predsjednik Matice hrvatske akademik Stjepan Damjanović dodijelio je zlatne i srebrne povelje Matice hrvatske ograncima za izdavačku djelatnost. Čast nam je obavijestiti Vas kako je Ogranak Matice hrvatske u Osijeku postao dobitnik Zlatne povelje Matice hrvatske za djelo Divanimo, dakle postojimo – književnojezične i jezičnopovijesne studije prof. dr. sc. Milice Lukić (voditeljica Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Osijeku, voditeljica Odjela za hrvatski jezik Matice hrvatske - Ogranak Osijek) i Vere Blažević Krezić. Knjiga je izdana 2014. godine kao rezultat višegodišnjih znanstvenoistraživačkih interesa i napora autorica i veliko je priznanje osječkom ogranku.

Vidjeti više ovdje i ovdje.

Javni poziv za objavljivanje studentskih radova u novom broju časopisa Aleph

Datum objave: 09.07.2016.


 

STUDENTSKI KNJIŽEVNI KLUB ALEPH

objavljuje

POZIV

za objavljivanje studentskih radova u novom broju Alepha, časopisa Udruge studenata književnosti Aleph Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Pozivamo studente književnosti i drugih humanističkih i društvenih znanosti s Filozofskog fakulteta u Osijeku da svojim radovima doprinesu stvaranju novog broja časopisa Aleph, pokrenutog nakon duge stanke i s novim uredništvom. Tema broja bit će Književnost 20. stoljeća, a cilj nam je objaviti studentske znanstvene i stručne radove iz znanosti o književnosti koji će u fokusu imati književnu produkciju 20. stoljeća (poetika 20. stoljeća, umjetnički pravci karakteristični za navedeno stoljeće, značajke konkretnih djela itd.). Takav pristup također bi podrazumijevao i utjecaje i ispreplitanje književnog stvaralaštva s drugim područjima ljudske djelatnosti poput drugih umjetnosti, filozofije, politike, povijesti i sl. Osim znanstveno-stručnoga dijela časopis će sadržavati i autorske radove pa pozivamo studente da šalju svoju poeziju, kraće prozne oblike (kratke priče, izvatke iz romana i sl.), recenzije glazbenih albuma, knjiga i kazališnih predstava, eseje, stripove, fotografije itd.

Radove treba slati isključivo elektronskom poštom na adresu uredništva: skkalephffos@gmail.com. Studenti se mole da u predmetu maila naznače kojoj kategoriji pripada njihov rad.

Rok za slanje radova je 31. kolovoza 2016. godine.

Propozicije radova navedene su u izdvojenom dokumentu (preuzeti ovdje).

TERENSKA DIJALEKTOLOŠKA ISTRAŽIVANJA U KOPRIVNIČKOM IVANCU I BOŠNJACIMA

Datum objave: 10.06.2016.


Osvrt na studentsko dijalektološko istraživanje u Koprivničkom Ivancu možete pročitati OVDJE.

Osvrt na studentsko dijalektološko istraživanje u Bošnjacima možete pročitati OVDJE.