Naslovnica


Knjižnica

Pretplate fakulteta - pristup od kuće

Datum objave: 15.04.2016.


Dragi korisnici,

omogućen nam je pristup od kuće sljedećim bazama:

Library and Information Science Source (EBSCO)

Project MUSE

Više

 

Probni pristup na IGI Global

Datum objave: 15.04.2016.


Dragi korisnici,

izdavač IGI Global nam je omogućio probni pristup od 15. travnja do 15. svibnja 2016.

IGI Global je je akademski izdavač prisutan već 30 godina. Počeli su kao organizatori konferencija o informacijskoj tehnologiji, proširili se na prikupljanje časopisa, a sad prikupljaju i knjige te videozapise.


Sadržaj je fokusiran na informacijske znanosti i tehnologiju te kako se njihova primjena odražava na neko od slijedećih područja: poslovanje, računarstvo, obrazovanje, inženjering, znanost o okolišu, uprava, informacijske znanosti i knjižničarstvo, komunikacija, medicina, sigurnost, forenzika, te društvenim znanostima i ponašanju online.


Probni pristup pokriva sve IGI Globalove resurse: 3002 knjige, 158 časopisa, 52 video predavanja

Link na stranicu sa sadržajima: IGI Global


Probni pristup bit će omogućen sveučilištima, te institucijskim i bolničkim knjižnicama.

Sadržajima se pristupa iz ustanove, a radi se i na omogućavanju udaljenog pristupa.

Probni pristup bazi Bridgeman Education

Datum objave: 13.04.2016.


Dragi korisnici,

obavještavamo vas kako je omogućen probni pristup bazi Bridgeman Education. Sadržaju možete pristupiti s računala na Fakultetu.

https://www.bridgemaneducation.com/en/

Probni pristup traje od 15. travnja 2016. do 30. svibnja 2016. 

 

 

Besplatni EBSCOhost online webinari

Datum objave: 29.09.2015.


Dragi korisnici,

EBSCOhost i ove akademske godine održava niz besplatnih online webinara o korištenju resursa dostupnih u njihovim bazama. Webinari su namijenjeni početnicima i naprednim korisnicima

Posudba građe u knjižnici

Datum objave: 02.09.2015.


Prema Pravilniku o radu knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku knjižnična građa se može posuditi isključivo na iskaznicu Knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku i/ili na studentski indeks, osim u vrijeme testiranja indeksa kada se može posuditi na studentsku iksicu.

Knjižnična građa se ne može posuditi na ostale osobne dokumente (osobna, zdravstvena iskaznica, vozačka i slično) te iskaznice drugih knjižnica. 

Prema članku 16 Pravilnika studenti u vrijeme ljetnih praznika posuđuju knjige uz zadržavanje indeksa u Knjižnici (10).

Studenti koji provode dio studija na Fakultetu u okviru potprograma Erasmus su dužni na završetku studija vratiti sve posuđene knjige u Knjižnicu, a djelatnik Knjižnice je dužan izraditi Potvrdu o vraćenim knjigama (6).

Apsolventi Filozofskog fakulteta u Osijeku mogu posuđivati knjige kao i redoviti studenti, ali uz zadržavanje indeksa u Knjižnici (9). Ukoliko vam je potreban indeks preko ljetnih praznika, knjige možete posuditi putem iskaznice, uz zadržavanje iskaznice u Knjižnici. Osobne dokumente ni u ovom slučaju ne primamo.