Naslovnica


Knjižnica

Probni pristup na ENGnetBASE


otvoren do 09.05.2015.

Dragi korisnici, obavještavamo vas da je otvoren probni pristup na ENGnetBASE putem CRCnetBASE platforme. Probni je pristup otvoren do 09.05.2015.

CRCnetBASE, nagrađivana platforma eKnjiga iz prirodnih znanosti, tehnologije i medicine, nudi sveobuhvatnu kolekciju eKnjiga koja donosi više od 12.000 referenci iz više od 350 tematskih područja i u više od 40 zbirki. S 10 milijuna stranica bogatog sadržaja možete izgraditi zbirku eKnjiga koja najbolje odgovara vašim potrebama i vašem budžetu. Pomoću mobilne aplikacije, CRCnetBASE omogućava pristup akademskoj zajednici bilo kada i bilo gdje.

Probni pristup na Oxford Biblical Studies Online


otvoren do 15.5.2015.

Dragi korisnici, obavještavamo vas da je otvoren probni pristup na Oxford Biblical Studies Online, kolekciju biblijskih tekstova i korisnih alata za učenje o Bibliji i njenoj povijesti. Probni pristup otvoren je do 15.5.2015.

Za sva dodatna pitanja i pristupne podatke kontaktirajte djelatnike Knjižnice FFOS.

Prekid pretplate na bazu podataka ScienceDirect od 01.04.2015.


Od 01.04.2015. prekida se pretplata putem nacionalne licence te hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici više neće biti dostupna Elsevierova baza podatka ScienceDirect.

Probni pristup na kolekcije eKnjiga Palgrave Connect


otvoren do 30.4.2015.

Dragi korisnici, obavještavamo vas da je otvoren probni pristup na kolekcije eKnjiga Palgrave Connect te da možete pretražiti više od 14.000 znanstvenih e-knjiga prema tematskim područjima. Probni je pristup otvoren 1.4.2015. - 30.4.2015.

Video s uputama kako pretraživati Palgrave Connect kolekcije e-knjiga možete vidjeti ovdje.

Kolekcijama eKnjiga za Vaše područje interesa možete pristupiti na sljedećim poveznicama: 

Individualne konzultacije za pretraživanje informacija (online katalozi i baze podataka)


Ako Vam je potrebna pomoć za samostalno pronalaženje literature, odnosno informacija potrebnih za pisanje seminarskih, završnih, diplomskih radova ili sl., Knjižnica je pravo mjesto za Vas!

Više informacija možete pronaći >>> OVDJE

EBSCOhost besplatni webinari o pretraživanju baza


EBSCO nudi velik izbor online seminara (webinara) o svojim servisima i uslugama, namijenjenih širokom krugu korisnika - od knjižničara, znanstveno-nastavnog osoblja pa do studenata. Kako biste saznali što se sve nudi kliknite na sličicu.