Naslovnica


Knjižnica

Novi raspored Knjižnice FFOS

Datum objave: 30.09.2015.


Dragi korisnici,

U prilogu je tlocrt novog rasporeda Knjižnice FFOS.

Informacijsko - posudbeni pult se nalazi u sobi 39. Ulaz u čitaonicu za tihi rad i čitaonicu za skupni rad je iz sobe 35, kao i iz sobe 39.

Knjižnica stranih jezika se preselila na 1. kat i sva se knjižnična građa nalazi na 1. katu.

 

e-Roma Resource platforma

Datum objave: 29.09.2015.


Dragi korisnici,

Putem poveznice http://www.eromaresource.com/ dostupna je e-Roma Resource platforma namijenjena pružanju pomoći i podrške u procesima integracije i obrazovanja Roma. 

E-RR platforma je transnacionalna on-line obrazovna i informativna platforma, usredotočena na specifične skupine kao što su odgajatelji, projektni promotori, profesionalci, donositelji zakona, relevantni dionici i romski učenici, a sve prema njihovim različitim potrebama.

Platforma je nastala kao rezultat projekta 5 zemalja Europske unijeRazvojno izobraževalni center Novo mesto (Slovenija), Ljudska univerza Kočevje (Slovenija), Hrvatski zavod za zapošljavanje, ADICE - ASSOCIATION POUR LE DEVELOPPEMENT DES INITIATIVES CITOYENNES ET EUROPEENNES (Francuska), Trnavska univerziteta (Slovačka), The Union of Associations MULTIKULTURA (Poljska) i HZZ, Područni ured Karlovac.

Probni pristup na Taylor and Francis Online Library

Datum objave: 29.09.2015.


Dragi korisnici,

Ostvaren je besplatni pristup na Taylor and Francis Online Library do 15.10.2015. Pristup je omogućen na izdanja od 1997. do 2015. godine.

Sadržaju možete pristupiti na računalima u Knjižnici na poveznici http://www.tandfonline.com/

Besplatni EBSCOhost online webinari

Datum objave: 29.09.2015.


Dragi korisnici,

EBSCOhost i ove akademske godine održava niz besplatnih online webinara o korištenju resursa dostupnih u njihovim bazama. Webinari su namijenjeni početnicima i naprednim korisnicima

Probni pristup na Royal Society of Chemistry Gold kolekciju

Datum objave: 15.09.2015.


Dragi korisnici,

Ostvaren je besplatni pristup na kolekciju znanstvenih informacija RSC Gold od 15. rujna do 15. listopada 2015. Sadržaju možete pristupiti pomoću platforme RSC-a na računalima u Knjižnici. 

Posudba građe u knjižnici

Datum objave: 02.09.2015.


Prema Pravilniku o radu knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku knjižnična građa se može posuditi isključivo na iskaznicu Knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku i/ili na studentski indeks, osim u vrijeme testiranja indeksa kada se može posuditi na studentsku iksicu.

Knjižnična građa se ne može posuditi na ostale osobne dokumente (osobna, zdravstvena iskaznica, vozačka i slično) te iskaznice drugih knjižnica. 

Prema članku 16 Pravilnika studenti u vrijeme ljetnih praznika posuđuju knjige uz zadržavanje indeksa u Knjižnici (10).

Studenti koji provode dio studija na Fakultetu u okviru potprograma Erasmus su dužni na završetku studija vratiti sve posuđene knjige u Knjižnicu, a djelatnik Knjižnice je dužan izraditi Potvrdu o vraćenim knjigama (6).

Apsolventi Filozofskog fakulteta u Osijeku mogu posuđivati knjige kao i redoviti studenti, ali uz zadržavanje indeksa u Knjižnici (9). Ukoliko vam je potreban indeks preko ljetnih praznika, knjige možete posuditi putem iskaznice, uz zadržavanje iskaznice u Knjižnici. Osobne dokumente ni u ovom slučaju ne primamo.

 

Selidba i preuređenje knjižnice

Datum objave: 24.08.2015.


Dragi korisnici,

knjižnica stranih jezika se preselila na 1. kat i sva se knjižnična građa nalazi na 1. katu.

Informacijsko-posudbeni pult se nalazi u sobi 39 na 1. katu.

Čitaonica se privremeno nalazi u sobi 42 na 1. katu.

Od 1. listopada 2015. ulaz će u čitaonicu za tihi rad i čitaonicu za skupni rad biti iz sobe 35, kao i iz sobe 39 na 1. katu,

a pristup će knjižničnoj građi, koja se može posuditi, biti slobodan.

Zbirka časopisa je nedostupna do 1. listopada 2015.

Spajanje na bežičnu mrežu

Datum objave: 01.06.2015.


Za spajanje na bežičnu mrežu potrebno je otvoriti poveznicu https://www.ffos.hr/wifi i slijediti upute za instalaciju. Ukoliko naiđete na poteškoće pri instalaciji javite se Uredu za informatiku i računalnu mrežu u vremenu od 7:00 h do 15:00 h ili ostavite poruku u kutiju "Prijedlozi, pohvale i primjedbe" koja se nalazi u čitaonici, a bit će proslijeđeni istom uredu.

Individualne konzultacije za pretraživanje informacija (online katalozi i baze podataka)

Datum objave: 29.03.2015.


Ako Vam je potrebna pomoć za samostalno pronalaženje literature, odnosno informacija potrebnih za pisanje seminarskih, završnih, diplomskih radova ili sl., Knjižnica je pravo mjesto za Vas!

Više informacija možete pronaći >>> OVDJE