Naslovnica


Knjižnica

Posudba građe u knjižnici

Datum objave: 02.09.2015.


Prema Pravilniku o radu knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku knjižnična građa se može posuditi isključivo na iskaznicu Knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku i/ili na studentski indeks, osim u vrijeme testiranja indeksa kada se može posuditi na studentsku iksicu.

Knjižnična građa se ne može posuditi na ostale osobne dokumente (osobna, zdravstvena iskaznica, vozačka i slično) te iskaznice drugih knjižnica. 

Prema članku 16 Pravilnika studenti u vrijeme ljetnih praznika posuđuju knjige uz zadržavanje indeksa u Knjižnici (10).

Studenti koji provode dio studija na Fakultetu u okviru potprograma Erasmus su dužni na završetku studija vratiti sve posuđene knjige u Knjižnicu, a djelatnik Knjižnice je dužan izraditi Potvrdu o vraćenim knjigama (6).

Apsolventi Filozofskog fakulteta u Osijeku mogu posuđivati knjige kao i redoviti studenti, ali uz zadržavanje indeksa u Knjižnici (9). Ukoliko vam je potreban indeks preko ljetnih praznika, knjige možete posuditi putem iskaznice, uz zadržavanje iskaznice u Knjižnici. Osobne dokumente ni u ovom slučaju ne primamo.

 

Selidba i preuređenje knjižnice

Datum objave: 24.08.2015.


Dragi korisnici,

knjižnica stranih jezika se preselila na 1. kat i sva se knjižnična građa nalazi na 1. katu.

Informacijsko-posudbeni pult se nalazi u sobi 39 na 1. katu.

Čitaonica se privremeno nalazi u sobi 42 na 1. katu.

Od 1. listopada 2015. ulaz će u čitaonicu za tihi rad i čitaonicu za skupni rad biti iz sobe 35, kao i iz sobe 39 na 1. katu,

a pristup će knjižničnoj građi, koja se može posuditi, biti slobodan.

Zbirka časopisa je nedostupna do 1. listopada 2015.

Spajanje na bežičnu mrežu

Datum objave: 01.06.2015.


Za spajanje na bežičnu mrežu potrebno je otvoriti poveznicu https://www.ffos.hr/wifi i slijediti upute za instalaciju. Ukoliko naiđete na poteškoće pri instalaciji javite se Uredu za informatiku i računalnu mrežu u vremenu od 7:00 h do 15:00 h ili ostavite poruku u kutiju "Prijedlozi, pohvale i primjedbe" koja se nalazi u čitaonici, a bit će proslijeđeni istom uredu.

Individualne konzultacije za pretraživanje informacija (online katalozi i baze podataka)

Datum objave: 29.03.2015.


Ako Vam je potrebna pomoć za samostalno pronalaženje literature, odnosno informacija potrebnih za pisanje seminarskih, završnih, diplomskih radova ili sl., Knjižnica je pravo mjesto za Vas!

Više informacija možete pronaći >>> OVDJE