Naslovnica


Knjižnica

Probni pristup na Routledge Handbooks Online

Datum objave: 13.11.2015.


Dragi korisnici,

Routledge Handbooks Online, zbirke priručnika okupljaju vodeće svjetske znanstvenike kako bi ponudili vrhunski pregled klasičnih i aktualnih istraživanja te budućih trendova u društvenim i humanističkim znanostima. Probni pristup otvoren je do 11. prosinca 2015. Sadržaju možete pristupiti na poveznici https://www.routledgehandbooks.com/

Probni pristup elektroničkim zbirkama ProQuest

Datum objave: 10.11.2015.


Dragi korisnici,

ProQuest je omogućio probni pristup elektroničkim zbirkama ProQuest Central, ProQuest SciTech Collection te ProQuest Dissertations & Theses A&I do 10. prosinca 2015.

Pristup je moguć putem poveznice https://trials.proquest.com/trials/trialSummary.action?view=subject&trialBean.token=K94O3AWK031M5FI4VDT6

ProQuest Central je zbirna baza neomeđenih publikacija, koja pokriva više od 160 predmetnih područja.

SciTech Collection je kombinacija ProQuestovih prirodoslovnih, tehnoloških i inženjerskih baza podataka.

ProQuest Dissertations & Theses A&I je zbirka završnih radova, sa sadržajem koji datira od 1743. do danas.

Besplatni pristup hrvatskim radovima i radovima o Hrvatskoj u sklopu Taylor and Francis Online

Datum objave: 06.11.2015.


Dragi korisnici,

Ostvaren je besplatni pristup na Taylor and Francis Online Library na stotinjak znanstvenih članaka hrvatskih autora ili članaka s fokusom na Hrvatsku tijekom mjeseca studenog putem poveznice http://explore.tandfonline.com/lmt/croatia/

FFOS-repozitorij

Datum objave: 05.11.2015.


Dragi korisnici,

FFOS-repozitorij trenutno je u prijelazu na sustav DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji). Privremeno će funkcionirati oba repozitorija:

  • stari FFOS-repozitorij dostupan je na poveznici http://repo.ffos.hr/, a radovi su i dalje dostupni pomoću poveznice Zatraži primjerak pokraj pojedinog rada;
  • novi FFOS-repozitorij dostupan je na poveznici https://repozitorij.ffos.hr/, a radovima mogu pristupiti samo korisnici AAI@EduHr logo @ffos.hr računa.

Za sada se u novi repozitorij unose samo završni i diplomski radovi, koji će također biti vidljivi u ZIR-u (Nacionalnom repozitoriju završnih i diplomskih radova). 

 

  

Novi raspored Knjižnice FFOS

Datum objave: 30.09.2015.


Dragi korisnici,

U prilogu je tlocrt novog rasporeda Knjižnice FFOS.

Informacijsko - posudbeni pult se nalazi u sobi 39. Ulaz u čitaonicu za tihi rad i čitaonicu za skupni rad je iz sobe 35, kao i iz sobe 39.

Knjižnica stranih jezika se preselila na 1. kat i sva se knjižnična građa nalazi na 1. katu.

 

e-Roma Resource platforma

Datum objave: 29.09.2015.


Dragi korisnici,

Putem poveznice http://www.eromaresource.com/ dostupna je e-Roma Resource platforma namijenjena pružanju pomoći i podrške u procesima integracije i obrazovanja Roma. 

E-RR platforma je transnacionalna on-line obrazovna i informativna platforma, usredotočena na specifične skupine kao što su odgajatelji, projektni promotori, profesionalci, donositelji zakona, relevantni dionici i romski učenici, a sve prema njihovim različitim potrebama.

Platforma je nastala kao rezultat projekta 5 zemalja Europske unijeRazvojno izobraževalni center Novo mesto (Slovenija), Ljudska univerza Kočevje (Slovenija), Hrvatski zavod za zapošljavanje, ADICE - ASSOCIATION POUR LE DEVELOPPEMENT DES INITIATIVES CITOYENNES ET EUROPEENNES (Francuska), Trnavska univerziteta (Slovačka), The Union of Associations MULTIKULTURA (Poljska) i HZZ, Područni ured Karlovac.

Besplatni EBSCOhost online webinari

Datum objave: 29.09.2015.


Dragi korisnici,

EBSCOhost i ove akademske godine održava niz besplatnih online webinara o korištenju resursa dostupnih u njihovim bazama. Webinari su namijenjeni početnicima i naprednim korisnicima

Posudba građe u knjižnici

Datum objave: 02.09.2015.


Prema Pravilniku o radu knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku knjižnična građa se može posuditi isključivo na iskaznicu Knjižnice Filozofskog fakulteta u Osijeku i/ili na studentski indeks, osim u vrijeme testiranja indeksa kada se može posuditi na studentsku iksicu.

Knjižnična građa se ne može posuditi na ostale osobne dokumente (osobna, zdravstvena iskaznica, vozačka i slično) te iskaznice drugih knjižnica. 

Prema članku 16 Pravilnika studenti u vrijeme ljetnih praznika posuđuju knjige uz zadržavanje indeksa u Knjižnici (10).

Studenti koji provode dio studija na Fakultetu u okviru potprograma Erasmus su dužni na završetku studija vratiti sve posuđene knjige u Knjižnicu, a djelatnik Knjižnice je dužan izraditi Potvrdu o vraćenim knjigama (6).

Apsolventi Filozofskog fakulteta u Osijeku mogu posuđivati knjige kao i redoviti studenti, ali uz zadržavanje indeksa u Knjižnici (9). Ukoliko vam je potreban indeks preko ljetnih praznika, knjige možete posuditi putem iskaznice, uz zadržavanje iskaznice u Knjižnici. Osobne dokumente ni u ovom slučaju ne primamo.

 

Selidba i preuređenje knjižnice

Datum objave: 24.08.2015.


Dragi korisnici,

knjižnica stranih jezika se preselila na 1. kat i sva se knjižnična građa nalazi na 1. katu.

Informacijsko-posudbeni pult se nalazi u sobi 39 na 1. katu.

Čitaonica se privremeno nalazi u sobi 42 na 1. katu.

Od 1. listopada 2015. ulaz će u čitaonicu za tihi rad i čitaonicu za skupni rad biti iz sobe 35, kao i iz sobe 39 na 1. katu,

a pristup će knjižničnoj građi, koja se može posuditi, biti slobodan.

Zbirka časopisa je nedostupna do 1. listopada 2015.

Spajanje na bežičnu mrežu

Datum objave: 01.06.2015.


Za spajanje na bežičnu mrežu potrebno je otvoriti poveznicu https://www.ffos.hr/wifi i slijediti upute za instalaciju. Ukoliko naiđete na poteškoće pri instalaciji javite se Uredu za informatiku i računalnu mrežu u vremenu od 7:00 h do 15:00 h ili ostavite poruku u kutiju "Prijedlozi, pohvale i primjedbe" koja se nalazi u čitaonici, a bit će proslijeđeni istom uredu.